مزایا و معایب پی آر کی شامل چه مواردی است؟
عمل پی آر کی (prk) یک جراحی جهت اصلاح عیوب انکساری چشم است. از آنجا که این نوع عمل مزایای زیادی دارد خیلی از افراد برای بیماری های دوربینی، نزدیک بینی یا آستیگماتیسم خود prk را انتخاب می کنند. در کنار تمامی مزایای پی آر کی مانند تمام جراحی ها معایبی نیز وجود دارد که برخی بیماران ممکن است این عمل را انتخاب نکنند. ما در این مقاله قصد داریم مزایا و معایب عمل پی آر کی را با جزئیات کامل بررسی کنیم.
مزایای عمل پی آر کی
افراد با قرنیه نازک می توانند جراحی prk را انجام دهند. برخی از بیماران قرنیه نازک دارند که این مورد می تواند ژنتیکی و یا ناشی از جراحی های قبلی همچون لیزیک باشد. در لیزیک فلپ قرنیه ضخیم تری بریده می شود و لی در پی آر کی فلپ ضخیم ایجاد نمی شود و بیماران با قرنیه نازک می توانند این عمل را انتخاب کنند.
در عمل پی آر کی مشکلات ناشی از ایجاد فلپ وجود ندارد. با توجه به برش ضخیم قرنیه در عمل لیزیک احتمال آسیب به آن وجود دارد اما در جراحی پی آر کی ریسک این موارد بالقوه کاهش می یابد.
یکی دیگر از مزایای پی آر کی خشکی چشم کمتر نسبت به جراحی های دیگر است. بیماران بعد از عمل پی آر کی خشکی چشم کمتری را تجربه می کنند. به همین منظور prk برای بیماران مبتلا به سندرم خشک چشم مناسب است.
برای افرادی که ورزش با برخورد بالا مانند بوکس انجام می دهند پی آر کی می تواند گزینه مناسب تری باشد.
میزان عمق لیزر در این جراحی نسبت به لیزیک کمتر است.
برای افرادی که مبتلا به قوز قرنیه هستند مناسب است و این افراد می توانند جراحی prk انجام دهند.
معایب عمل پی آر کی
دوره نقاهت طولانی تری نسبت به لیزیک دارد.
دوره بهبودی طولانی تری دارد و بهبود چشم بعد از پی آر کی کمی بیشتر طول می کشد.
4 تا 7 روز بعد از عمل باید از لنز تماسی تحت عنوان لنز بانداژ استفاده کنید. به همین دلیل ممکن است از قطره های موضعی بعد از عمل بیشتر استفاده کنید. در مقایسه با لیزیک باید مدت طولانی تری از قطره های تجویزی استفاده کنید.
تاری دید در پی آر کی بعد از عمل نسبت به سایر جراحی ها به خصوص لیزیک بیشتر است.
احتمال ابتلا به عفونت در جراحی پی آر کی وجود دارد.
منبع: لینک